WE ARE DOWN UNDER

Nov. 28, 2012

Kategori:

Kvar i Innisfail, men inget jobb ännu. Men vi håller ut och spenderar dagarna med att spela kort och läsa, finns inte så mycket att göra längre efter att ha varit här i två veckor, har liksom redan sett allt! Vidgar våra vyer på kvällarna då vi tar powerwalks över olika broar och går förbi snuskigt stora och fina hus!
Vi har suttit och gett alla på hostlet smeknamn så vi ska kunna förklara för varandra vem vi pratar om även om dom är i närheten, vi har exempelvis Kragen, Äcklet, Silverhåret, Chauffören, Bosse, Nisse, Kopian med mera. Har också olika koder för vissa saker vi inte kan säga högt, himla smidigt måste jag säga.
Tror förövrigt att receptionisten är jäkligt trötta på oss, är där varje dag och frågar om vi får se jobbkö-listan, frågar om chefen har varit där, frågar om städgrejer, frågar om vettetusan allt. Men ger dom oss ett jobb så slutar vi ju tjata...

Fixade våra handy cards igår, så nu kan vi använda vårt Westpac-konto istället! Ska ta ut pengar och gå till banken och sätta in dom, blir billigare så plus att det då sätts in på en gång. Vet också att det blir rätt, vill inte att pengarna ska försvinna nånstans mellan mitt svenska konto och det australiensiska...

Nu ska jag sörpla upp det sista utav min cappuccino sen ska vi väl traska vidare, kanske till Kmart, kanske till Coles. Vi har ju all tid i världen att gå till båda.

Puss!

Nov. 18, 2012

Kategori: Allmänt

Hejhej.
Nu sitter jag vid en finfin dator i Innisfail. Det ar ju en lyx nar man kan skypa och surfa samtidigt, inte ofta det fungerar. Njuter lite nar jag far se hur gratt och ackligt det ar hemma i lilla Osterfarnebo, sa glad att slippa det hela. Dock skulle jag vilja ata lite utav maten mamsen lagar och utav godsakerna mormor star och bakar.

Vi var till ett vattenfall idag. Var inte direkt ett vattenfall assa... Jag tyckte mer att det var en nedatlutande fors, men aja. Josephine Falls hette det, fint var det iallafall! Madde tog sig ett litet dopp bland de kraftliknande sma varelserna som kravlade runt pa botten. Det var kallt tydligen, darfor man inte badar sjalv hehe.

Annars sa sitter vi val pa vara andor och vantar pa battre tider. De tiderna ar nar vi far ett jobb, pa en bananfarm. Vi MASTE ha ett jobb, helst i tre manader sa vi far ett andraarsvisum. Skulle sitta fint!

Nu ska jag skypa fardigt med min familj, HORS

Nov. 11, 2012

Kategori: Allmänt

 
Tjenatjena mittbena.
Vi ar kvar i Cairns fastan det icke var meningen. Skulle ha akt harifran idag, men pga missforstand bland diverse manniskor sa blir vi kvar. Blev nastan hemlosa men vi loste det hela. Dock kommer vi att bryta var fina YHAtradition men det kan inte hjalpas. Det kommer anda inte finnas nagat YHA i Innisfail sa vi borde val lika garna vanja oss!
Det ar iallafall varmt, fastan det ar mulet for det mesta och regnar. Men pa nagot satt sa ar det inte lika jobbigt nar det regnar har. Det ar typ mysigt har? Vet ej.
Idag var det iallafall fint vader, 34 grader - helt okej. Annars sa gor vi val inte sa mycket egentligen, vandrar runt. Har nog varit inne pa shoppingcentret varenda dag ett par ganger om dagen. Kanske vi far rabatter snart? Fikade pa Cookie Man igar (basta stallet nagonsin) och da fick vi en kaka gratis, den bara lag dar pa kaffefatet. Men vi tackade och bockade ju saklart, alskar kakor.

Idag far ni bilder mina vanner, och det finns aven en massa uppe pa Facebook - har antligen tagit mig i kragen!
HORS DA.
 
 
 
 
 

Nov. 8, 2012

Kategori: Allmänt

Tjenatjena!
Vi ar i Cairns nu, sista hallplatsen pa vart busspass. Kom hit igar eftermiddag, efter att ha blivit pakorda av en bil! Eller ja, inte Madde och jag da utan Greyhoundbussen vi satt i. Horde en small och sa kom nagon in och sa att vi blivit pakorda, haha. Lite spanning i vardagen.
Annars da, sen sist sa har vi varit i Mission Beach. Minsta och absolut dodaste stallet nagonsin. Dom stangde allting runt tre, till och med cafeerna?! Fattade inte.
Tangentbordet har ar helt vardelost, skulle vilja slanga det i vaggen men da blir dom nog arga pa mig sa jag gar harifran istallet. Hors senare!

PUSS

Nov. 02, 2012

Kategori:

Hejhej hemskt mycket hej!
Sitter på On the rocks bar vid Bungalow Bay Koala Village på Magnetic Island. Kom hit igår eftermiddag efter en aningen försenad buss och en liten färjetur från Townsville! Vi bor i riktiga bungalows, mitt i regnskogen. Väldigt exotiskt ska ni veta! Chillade lite på stranden idag innan vi drog på oss hiking-utrustningen och började traska i ett walking track. Tyckte att det inte skulle vara så jobbigt, men efter att ha gått över ett berg i stekhet sol och sedan tagit oss upp för helvetiska backar på vägen tillbaka så konstaterade iallafall jag att det var jobbigt... Tror Madde också tyckte det minsann!
Finns ingen mottagning här, så tur är det väl att vi är här med ett paket som innehåller 2 h WiFi! Har bokat in skypedejt imorgon så om jag ska hinna prata någonting med min familj då så måste vi logga ut för dagen!

Jag försöker verkligen lägga upp bilder men det verkar liksom inte gå... Försöker imorgon!!

Hörs!