WE ARE DOWN UNDER

Dec. 30, 2012

Kategori: Allmänt

Internet gar helt fantastiskt sakta, men jag anvander mitt ultimata talamod till att ladda upp nagra bilder!
     Detta ar min jattefina strumpbranna, den ar inte att leka med. Den kommer ju antagligen att forbattras en hel del ocksa, med tanke pa att vi har nagra dagar kvar ar arbete.
         Vi har en varsin jattefin plats framfor teven i vart tillfalliga hem uppe pa berget. Det basta ar att stolarna gar att falla bak sa man kan ligga raklang och kolla pa TV!!
       Akte till Innisfail och hamtade upp ett paket pa hostlet haromdagen, sa fint sa! Lite nya klader, godis och annat smatt och gott. Alskar att fa paket. TACK FAMILJEN! 
Besokte ett stalle mellan Innisfail och ett stalle som heter Millaa Millaa ocksa. Det ar typ en del av en nationalpark dar man gar pa en broaktig sak ovanfor traden. Det heter Mamu Canopy Walkway. Darifran kunde man se mycket berg och dalar, plus Johnstone River som skymtar dar i mitten av bilden. 
 
Annars sa jobbade vi var forsta dag efter julledigheten igar. Och efter att traden inte hade blivit fro-plockade pa over en vecka sa var det sjuuuuukt mycket fron! Narmare 3000 raknade vi till. Pa ett stalle som vi fick 206 fron ifran forut och blev overlyckliga, fick vi nu runt 1500. Det tog lang tid kan jag tala om, hann inte ens med alla falt, vilket inte brukar vara nagra problem annars. Ska aka in till Cairns imorgon med dessa fron, dom blir nog glada! Sen maste vi besoka Tony ocksa och ge honom alla fron fran THE SUPER TREES. Alskar att saga super trees.
 
Nej, ska forsoka publicera detta nu. Funkar det sa ska jag forsoka lagga in fler bilder senare! Puss sa lange.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dec. 24, 2012

Kategori:

Ja, julafton till ära så ska jag då berätta vad som har skett den senaste veckan!
Som jag berättat förut så jobbar jag för en man som heter Tim som har en massa trädfarmer och där hjälper jag honom att samla frön ur frukterna som han sedan använder till att så massa flera träd. Iallafall, Madde har också jobb hos honom sedan ett tag tillbaka och nu när det vankades juletider så skulle ju Tim åka hem till sin familj som bor i Perth. Självklart vill han ha sina frön och inte gå miste om dom och därför gav han oss ett förslag som var alltför bra för att tacka nej till. Nämligen att vi i lördags skulle flytta från hostlet vi bodde på, flytta upp till Moonlager Hill i Babinda och hans lilla backpackerhus på sin gård, och sedan när han skulle åka till flygplatsen skulle vi skjutsa dit honom och sen flytta in i huset. Det ingick också att vi får använda hans bil till att turista lite nu under veckan när vi är lediga, vi får betalt fast vi är lediga och det är satellit-tv och internet i huset! Självklart ska vi jobba för det hela och åka med frön till olika personer, men det är ju så himla värt det. Vi har verkligen hamnat hos en bra arbetsgivare, vi lever ju som gudar här uppe på berget! Och huset är helt fantastiskt, TV är en stor bonus. Vi kommer att bo här till runt mitten av januari, kanske längre beroende på när Tim kan återvända, soooooft.
Vi åkte till flygplatsen i Cairns med Tim idag sedan tog Madde över ratten och vi styrde kosan hemåt Babinda igen. Stannade till vid Mount Sheridan Plaza, ett shoppingcenter, för att handla lite mat och andra nödvändigheter. Kom hem och julstädade, duschade, drog på oss finkläder och lagade till en fin middag bestående utav kött, sallad, sweet chili-philly och hemmagjort vitlöksbröd! Madde öppnade julmusten hon fick hitskickad från sin familj, HUR GOTT VAR INTE DET!! mmmm. Fick även smaka en liten juleskum, tihi. Vi har också bytt julklappar, jag fick handkrämer och choklad, det enda man kan behöva ju. Jag har pratat med päronen och systeryster, de öppnade sina presenter som Eva köpt till dom från oss, tror dom blev nöjda! Hoppas farmor och farfar blir glada över sin present också, har inte sett den men får väl kolla när jag kommer hem :)
Har kollat på någon slags uppesittarkväll med Michel Buble och massa gäster, mysiga julsånger. Nu ser vi på film och äter vindruvor, och hör cikador utanför nätdörrarna, ca 25 grader ute nu. Lite skillnad från hur ni har det i Sverige, snöigt hörde jag.

Annars så var det väl inte så mycket mer jag hade att berätta. Nu vet ni att jag har det fantastiskt bra och lever loppan här uppe på berget mitt i regnskogen! Ha en jättefin julafton och juldag, puss på er.

Dec. 22, 2012

Kategori:

Jag har så himla mycket att berätta om vår situation för tillfället men jag har inte tid just nu för det vankas öl, tilltugg och mingel med chefens grannar, sen wok till middag - GOTT!

Hörs snart!

Dec. 16, 2012

Kategori: Allmänt

Hejhej!
Snacka om att jag var ett slakt i fredags kvall, da hade jag jobbat 10 dagar i strack. Skont med en dag ledigt iaf innan 8-9 dagar till i strack! Men det ar bra for pengarna, och min arbetsgivare Tim ar den basta nagonsin. Arbetsdagarna gar ratt sa fort, och vi far ju ol pa vagen hem, det sager ju allt.

Just nu sitter jag och skypar med min familj som ar uppe i Farila, sa jag far se farmor, farfar och faster Eva minsann! Inte langt kvar till jul. Jag ska kopa en julklapp till Madde snart, hon har tydligen redan kopt en till mig, sa kanner pressen pa mig nu! Vet tusan inte vad jag ska kopa at henne, Men kan ju inte spekulera har heller utifall att hon kikar in, hihi.

Aterkommer val narmare jul, ska jobba lite forst! Pussss

Dec. 9, 2012

Kategori: Allmänt

Hejhej bloggen!!
Den här gången har jag saker att berätta! Efter att jag skrev sist att Madde hade fått jobb så var jag arbetslös endast en dag till, för på tisdag kväll kom beskedet att jag på onsdag morgon skulle vara klar klockan åtta, med hatt, vattenflaskor och solkräm. Visste att det skulle vara ett farmjobb och att farmaren själv skulle hämta upp mig och tre grabbar - en fransk, en finsk och en italiensk. Kommer till farmen, då får jag se att det är en farm som består utav en himla massa träd. Mitt jobb går ut på att märka träd som har frukter, och sen plocka de frön som poppar ut ur frukterna. Träden ska dom tydligen använda till att framställa parfym och "barkchips" till att elda med eller nåt. Så ja, när dessa parfymer kommer ut på marknaden så har ju jag, Elin Hjelm, varit med från början! Coolt. Jag sitter frampå en fyrhjuling medan min boss Tim kör, det är rätt så långtråkigt och sjukt varmt, men pengarna behövs! Idag extrajobbade Madde eftersom hon är ledig på helgerna och vi behöver fler folk till att plocka frön. Då var det hon som körde, duktig var hon också. 
Måste ju säga att jag har den fulaste brännan som finns. Tshirtbränna, shortsbränna och strumpbränna... Ser sjuk ut, plus en massa rivsår på benen, det kliar och svider samtidigt, gillar inte den kombinationen... Har jobbat i 5 dagar nu, ska jobba imorgon också, antagligen tisdag med. Hoppas verkligen på ledigt snart, för jag är så himla trött. Solen suger ju orken ur en, dock vänjer man väl sig mer varje dag som går. I fredags gick jag över ett helt fält för Tim skulle iväg på annat, jag skulle märka träden och jag gick förbi 6000 träd - det är många träd. Inte konstigt att jag drömmer om träd, frukter och frön.

Eftersom det är andra advent idag så sitter vi och tar en kvällskaffe på Coffee Club och dricker en chai-latte. Det har blivit standard med en kaffe på söndagarna, förhoppningsvis blir vi stammisar här och kanske får rabatt...
Hem och sova sen, bästa på hela dagen!
Nej, måste dricka upp latten nu och sen traska hem. Hörs då! Pussssss

Dec. 3, 2012

Kategori: Allmänt

Da var vi inne i december manad da! Marks ju inte om man tanker pa vadret, mohahah. Eller ja, kanske i Sverige da. Horde att det var 7 dm i Jarbo, men BARA 2,5 hemma. Tihihi.
Och ja pa jobbfronten da sa ser det hela mycket positivt ut just nu. Madde fick jobb till imorgon och da ar jag nast ut pa listan och dom skulle gora sitt basta for att jag skulle fa borja sa fort som mojligt efter henne. Kanske gar upp och gor frulle till lille Mads imorgon da, som den snalla lilla roomien jag ar.

Nu maste jag koncentrera mig pa att prata med familjen, dom har ju sa himla mycket att saga! Vi hors seeeeenare vaaa, PUSS