WE ARE DOWN UNDER

Feb. 25, 2013

Kategori:

Är i Wellington för tillfället. Kom hit tidigare ikväll och åker imorgonbitti så det blev en redig snabbvisit. Spenderade gårdagen i River Valley som var ett väldigt ödsligt ställe men vi lyxade iallafall till det med en kanna öl. Idag har vi suttit på bussen i 5 timmar, med ett litet toastopp också. Nu på kvällen orkade vi inte laga någon mat här på hostlet så vi gick ut och åt på en mongolisk restaurang med Anna och Emelie, våra nya kompisar. Vi har samma resplan runt NZ så vi kommer hänga ihop till Queenstown, kul! Imorgon ska vi gå upp 05.30, vår färja över till södra ön tar tydligen 3 timmar... Ska vara en trevlig båttur har jag hört så det hoppas jag på. Sen ska det stå en Kiwi-buss där på andra sidan som ska ta oss till Kaiteriteri och vad som händer där har jag ingen aning om. Märks!
Nu måste jag försöka sova för jag ska upp om 6 timmar, vill inte vara ett slakt på Annas 21åriga födelsedag! Grattis i förskott förresten.

Puss på er va.

Feb. 23, 2013

Kategori: Allmänt

12.000 feet upp i luften, alltså typ 4 kilometer. Frittfall i ca 40 sekunder och sen en härlig segling ner till marken igen. A-MAZ-ING. 

Feb. 21, 2013

Kategori:

Kia Ora!

Nu var jag väl duktig som slängde in en hälsingsfras på Maori-språk. Iallafall. Detta land är fint, och heeelt annorlunda än Australien. Det är som att vara i Sverige, det finns björkar och massa olika blommor som ser ut som såna vi har i Sverige och gräset är riktigt gräs - inte nå konstiga gröna strån.
Iallafall. Hot Water Beach var väl bra, vi badade dock inte i de egengrävda poolerna på stranden men vi gick ner och kollade på alla galningar som gjorde det. Sen igår så åkte vi mot Waitomo. Där fick jag och Madde bo i ett eget rum med världens skönaste sängar. Vi besökte Glowworm Caves vilket var coolt, konstiga djur det där, lysmaskarna. Sen lyxade vi till det med en varsin kaka och varm choklad på kvällen. Det satt riktigt fint då jag har åkt på förkylning - dålig timing!!! Aja. Imorse styrde vi kosan mot Rotorua där vi befinner oss just nu. Här var dagens aktivitet Hobbiton! Det var askul att få se The Shire och alla små hus och trädgårdar som är med i filmerna, speciellt när man är ett sånt fan som jag! Guiden berättade om en massa saker och förklarade hur dom hade löst det hela med storleksskillnad och sånt (hobbit/trollkarl) och sånt smått och gott. Sen avslutades turen vid puben Green Dragon där man fick en gratis dricka i såna där mysiga muggar som har i filmerna.
Imorgon åker vi till Taupo, det är där vi drar på stort med FALLSKÄRMSHOPPNING! Ska bli så sjukt kul, men kommer väl kissa på mig på vägen upp. Hoppas inte min förkylning sätter käppar i hjulen för mig, då blir jag sur. Vi ska hoppa från 12000 feet, vad nu det är i meter. Tydligen är det över en stor sjö och en massa berg, Taupo ska vara bästa stället att hoppa på om det är fint väder så vi hoppas ju på det!

Nu måste jag försöka sova, det är bästa medicin har kära mor sagt så länge jag kan minnas.

Pusspuss.

Feb. 18, 2013

Kategori:

Idag ska ni få höra en kul historia! Just det, kanske ska säga att vi är i Auckland nu och det är jättefint, vädret är helt annorlunda! Har spenderat denna dag med att gå runt hela stan. Har även lyckats tappa mitt visitetui med körkort, svenskt och australienskt bankkort, YHA medlemskort och Work and Travel kort. Hatade mitt liv och ringde fort som tusan till ett kontor där vi hade fixat lite saker och där vi satt utanför på en trappa. INGET VISITETUI!!! Ingen hade sett något och ingen hade kommit in med det heller. Dom frågade runt bland de andra butikerna också men ingenting. Gick dit och letade själva också, och medan Madde letade så ringde jag och spärrade det svenska kortet. Gick sedan till Westpac där jag fick låna telefonen och ringa över till Australien och spärra det bankkortet. Då kände jag mig lite lugnare men hatade ändå elaka människor och hatade denna stad. Gick till polisstationen och anmälde mina saker stulna, fick en rapport som jag skulle använda till att få ut försäkringspengar och så fortsatte vi vår sightseeing. Väl tillbaka på hostlet försökte jag skaffa ett nytt YHAkort men dom kunde inte fixa det hela här utan jag skulle ringa någon kundtjänst. Madde springer upp till rummet för att hämta en penna och ner kommer hon med en lapp där det står "Elin Hjelm, room 215. Come see reception, URGENT!". Lämnar in lappen och så berättar dom att hostlets manager hade ringt, för då hade managern fått ett samtal från en kvinna som hade hittat mitt visitetui!! Tack och lov att jag hade mitt YHAkort däri och att hon ringde rätt! Imorgon efter en orientation med Kiwi Experience som vi ska åka med runt NZ så ska vi gå till hennes kontor och hämta mitt kära visitetui. Synd att jag har spärrade kort där nu, men det svenska är inte så viktigt och jag har ett nytt kort i Sydney att hämta ut när vi kommer tillbaka dit. Nu älskar jag människorna här och staden.

Madde tyckte att jag hanterade situationen bra, jag citerar; "Finns ju folk som bryter ihop för mindre!".

Men ja, spännande dag i Auckland helt enkelt. Älskar YHAhostlens personal, dom är så himla hjälpsamma. Och jag älskar kvinnan som hittade min plånka, hade kunnat vara vem som helst som inte var lika ärlig.

Och ja, imorgon då så hoppar vi på en buss 8.30 och åker till Kiwi Experiences kontor för orientation och sen styrs kosan mot Hot Water Beach. Låter ju bra, får se om det är bra! Tidsskillnaden ligger på 12 h, lätt att räkna om till Sverigetid men jobbigt att det blir ännu senare skypetid om ni ska vara vakna hemma i Svearike!

Nej, ska ut och traska bort käket nu! Höööörs då :D

Feb. 13, 2013

Kategori: Allmänt

Tjatja!
Onsdag idag, alltsa inte manga dagar kvar tills vi hoppar pa flyget till NZ! Ska bli sjuuuukt kul.
Iallafall. I mandags fyllde Madde ar. Jag overraskade henne med cupcake pa sangen (det ar det nya frukost pa sangen), och en liten present. Sen chillade vi vid lagunen innan vi gjorde oss iordning for en finmiddag. At pa en asiatisk restaurang med forratt och grejer, valdigt lyxigt serni. Det har varit lite halvkrassligt vader de senaste dagarna, sa vi har sett pa film och sadant. Vi hoppas pa soliga dagar nu innan vi aker sa vi kan halla uppe brannan vi har fatt. Helt sjukt sa fort man blir blek igen, kommer vara ett lik nar vi kommer hem efter att ha suttit pa ett flygplan ett dygn.
Vi sitter pa en resebyra och snor internet nu. Det jobbar en svensk har, han heter Kenny. Vi ska lata honom boka in lite bussresor och grejer till oss pa NZ sa vi slipper ringa sjalva. Sen ska vi boka in nagra natter pa hostel ocksa nar vi kommer tillbaka till YHA.

Hinner ej skriva sa mycket mera, har iofs ingenting att saga heller. Blir val mera pa NZ dar det kommer handa saker hela tiden. Hoppas bara pa internet da.

Hoppas ni mar bra allihopaaa, PUSSS

Feb. 6, 2013

Kategori: Allmänt

Var 40 grader celsius i skuggan haromdagen, my kind of weather. Med en bok under ett fint trad, det ar da jag alskar livet.

Feb. 5, 2013

Kategori: Allmänt

Trodde inte att det hade gatt sa lang tid sedan jag uppdaterade har sist, men det hade det visst. Det informerade Fiona mig om, sa det ar val bara att skriva det du vill hora pysen!
 
Vi ar icke kvar i Babinda hos Tim, vi planterade dom sma skittraden nagra dagar sen gav vi upp. Jag vet, tontigt att ge upp men vi gav jobbet tva chanser sen var det nog. Vi kunde inte sta upp till slut, blir jag sjukskriven av ryggproblem i forskott sa vet jag orsaken. Vi akte istallet till Cairns och dar ar vi nu och har varit i over en vecka. Vi hanger vid lagunen, jobbar pa brannan och lite sant. Vi blir kvar har till den 17e februari, da gar vart plan over till Nya Zeeland, DET SKA BLI KUL. Blir dar tills 8e mars och da flyger vi tillbaka till Sydney, val dar far vi se vad som hander. Vi ar iallafall sjukt taggade pa NZ, bara grejen att flyga ser vi fram emot. Vi hoppas dock att det inte ar ett litet fjuttigt plan, finns en massa sadana har som inte ser alltfor sakra ut.
 
Annars sa ar det svenskar overallt har, OVERALLT. Fattar inte varifran alla kommer, har halva Sverige emigrerat? Forr tyckte vi det var tyskar overallt, nu ar det bara svenskar och danskar. Haha var tva riktigt blasta stockholmare som bodde pa vart hostel nagon natt, det var hur kul som helst att lyssna pa dom. De diskuterade fraschaste toaletterna och berattade om galna partynatter.
 
Nu maste jag kila, internettiden ar slut! Men nu vet ni att jag ar i Cairns, chillar runt, blir har till 17e och sedan flyger vi vidare!
 
PUSSPUSS