WE ARE DOWN UNDER

Sep. 30, 2012

Kategori: Allmänt

Hejhej hemskt mycket hej!
Igar kopte vi sightseeingbiljetter och akte pa tva turer, en genom hela sydney och en som gick ut till bondi beach. fanns sana sjukt fina beach houses efter vagen. glasvaggar, stora fatoljer, statyer, you name it.
idag har vi gatt runt hela jakla sydney tror jag. maste ha gatt over 2 mil. gick till darling harbour och fick kliva pa en bat som anvandes i krigen utav australienska flottan, och ga ner i en ubat! josses sa sma manniskorna maste vara i en ubat for att kanna sig bekvama... lagt i tak alltsa. at lite pa donken, kilade sedan vidare till harbour bridge och operahuset igen, var tvungna att ta lite mer kort och forsoka ta oss upp pa bron, men man fick bara ta cykeln pa trottoaren dar uppe, annars fick man boter pa 500 dollar - inte sa inbjudande.
imorgon checkar vi ut fran Wake Up har i sydney, pa kvallen hoppar vi pa en buss upp till byron bay dar vi kommer att stanna nagra dagar. hoppas pa fint vader!!
annars sa ar det helt okej vader har, jag tycker det ar lite for kallt men det tycker inte madde. det blaser mycket!!

hors sa fort jag far tillfalle att koppla upp mig pa internet, ar inne pa maddes nu sa maste skynda mig! anvande upp mitt igar nar jag skypade med min fina familj <3

pussss!

Sep. 28, 2012

Kategori: Allmänt

ja forst och framst ska jag val saga att det ar copyright pa bilden, och den ar tagen av Madelen Zander.

och sedan ska jag val beratta att vi har spenderat gardagen och dagen med att upptacka denna stad. igar gick vi till harbour bridge och the opera house, lite smacoolt att se det pa riktigt och inte pa bild langre. och ja, ignorera att vi pa bilden inte har sovit sa bra pa nagot dygn, inte har fatt tillgang till dusch annu och sadant dara.

och jag ar fortfarande valdigt trott pa att inte fa De Tre bokstaverna.

idag har vi ordnat medicare card och varit pa orientation, informationsmote. JOSSES vad mycket info. det var 5 olika personer som pratade om olika amnen och som kom in efter varann. nar en annan kom in och borjade prata glomde man ju bort allting som den forsta sagt. far inte plats sa mycket information i en jet laggad hjarna minsann.
en grabb pratade bland annat om surf camp som lat sa jaaaaakla kul men som inte kommer att vara forran mandag nasta vecka och da ar nog inte vi kvar i sydney om planerna blir som dom ska, sa vi far val hitta en annan surfskola! for vi ska da minsann ga pa en.

det var soligt imorse men det blev snabbt molnigt, men enligt en kalla sa var det 31 grader ute saaa, det gjorde ingenting att det var molnigt. imorgon ska det tydligen bli fint, sa da ska vi nog hoppa pa en san dar sightseeing bus som gar genom sydney och ut till BONDI BEACH.

annars da. har val inte atit nagot speciellt. var ju BBQ igarkvall, det var en grillad korv mellan tva rostbrod. frukost ingar vara fyra dagar har och det var desto godare - flingor/musli, fruit salad och en egg/bacon roll som var redigt mumsig. matt som en gris blev man iallafall. och sa juice och te pa det.
at pa ett stalle som ar en kopia utav burger king idag, minns dock inte alls vad det hette.. hungry jacks, kan det stamma?..

nej, nu masta jag skota lite business. kolla upp tag/bussresor och lite sadant va.

HORS

Sep. 27 2012

Kategori: Allmänt

Framme i Sydney. Klockan ar 08.20 har just nu, och jag hatar att det inte finns de tre bokstaverna med prickar pa. fint vader, man kan vara ute i t-shirt utan att frysa!! my kind of weather.

ar just nu pa work and travels kontor och fixar lite member cards, snart ska vi vandra tillbaka och sedan blir det sightseeing innan vi far vara rum och da ska jag duscha som aldrig forr. usch vad acklig jag ar.

GRATTIS TILL EVA 17 AR OCKSA! puss pa dig.

Sep. 24, 2012

Kategori: Allmänt

Imorgon åker vi. Väskorna står i hallen igendragna och låsta. Biljetten, visumet och passet är i säkert förvar. Alla kopior och inskannade dokument är på plats. Naglarna är målade, fransarna är färgade och morgondagens kläder hänger så fint på dörren.

Madde är taggad, jag är taggad. Jag har samma känsla i magen som man hade dagen före julafton när man var liten. Sista kvällen och natten i Sverige, på onsdag kväll svensk tid - torsdag morgon australiensisk tid - sätter vi fötterna på Sydneys flygplats.

Vi hörs.

Sep. 22, 2012

Kategori:

Om TRE dagar sitter vi på London Heathrows flygplats och väntar på att vårt plan ska avgå om ca en timme.


Idag har vi födelsedagskalas/avskedsfest här hemma. Farmor och farfar kom ner igår och nu är mormor och morfar här, har ätit en redigt god tre-rätters (jag planerade rätterna in i minsta detalj, tar ju ett tag innan jag får mammas 3-rätters igen!!) och för en stund sen hämtades även Pelle och Margareta för lite kaffe och kakor. Imorgon ska jag också på kalas, men då ska jag åka bort till västerbor till kära Anna som blir 21. Ska lägga sista touchen på hennes present innan, sen blir det fika fika fika.

Nu ska jag kolla på film och äta upp godiset som är kvar sen min, Annas och Andreas filmkväll igår :)

Vi hörs väl, och då är det nog sista gången jag är i Sverige.

Sep. 18, 2012

Kategori: Allmänt

SHIT. en vecka kvar! eller ja inte ens det egentligen eftersom måndagen är vår sista hela dag i sverige.
som jag sa tidigare till en god vän så känns det liksom inte som att det är på riktigt. när man har haft 25 september som ett drömdatum i över 7 månader så slår det nästan slint i skallen när det inte handlar om månader eller veckor längre utan bara några dagar. ena stunden har jag panik över ALLT, i andra har jag glömt att jag ens ska någonstans. när jag sedan kommer på det igen blir jag nästan lite chockad över att det bara handlar om några dagar innan vi är på väg!

var och klippte mig idag, och färgade bort min råttfärgs-utväxt. en sådan utväxt är en förbannelse som drabbar barn till en ljushårig förälder och en mörkhårig förälder. inte kul alls. men nu är det väck, och förhoppningsvis (håller tummarna jättehårt) så kommer inte den dyka upp med samma styrka nu när jag kommer befinna mig i solljus lite oftare.... försöker intala mig det iallafall.

nu ska jag glo vidare på CL-matchen sedan blir det bannemig en tupplur. en rätt så lång en.

fred ut.
nej, det låter bättre med peace out.

Sep. 15, 2012

Kategori:

10 dagar.

Träffade Matilda igår, det var trevligt. Att vi bara skulle ta en fika slutade med en shoppingtur i både Gävle och Valbo. Jag är så avundsjuk på henne, jag vill också flytta till en egen lägenhet och få inreda den så fint, så fint.
Iallafall, köpte mig ett par rejäla hörlurar, med båge du vet. Kanske är skönare att ha sådana på sig istället för de små pluttarna som bara ramlar ur så fort man råkar nicka till. Köpte även en mini-tandkräm som ska få följa med i handbagaget så man kan fräscha upp brillingarna under resan.

Sep. 11, 2012

Kategori: Allmänt

2
två
two
deux
zwei
...
och där tog mina språkliga kunskaper slut. 2 veckor kvar iallafall. SPÄNNANDE. vi firar det med ben&jerry och vit choklad. skriver cv;n och mailar våra små handledare, finns så SJUKT mycket frågor men man hinner liksom aldrig ställa alla för det dyker upp nya hela tiden.
packade igår madde och jag. i princip allting lyckades jag trycka ner, det som fattades var en jacka, springskor och några tröjor. 10 kilo vägde jag in det till, så det är ingen fara att jag kommer få betala för övervikt! dock är det ju himla fullt i ryggsäcken. får ha i resten i handbagaget, den är desto tommare.

nu ska vi kolla på fotboll, sverige ikväll ju! pöss.

(madde och jag på bilden, sådär kan det låta ibland - jag är Dom.)

Sep. 09, 2012

Kategori:

Tiden går sakta men ändå fort, if that makes sense. 16 dagar kvar nu. Kommer på nya saker som ska med hela tiden. Har påbörjat packningen lite smått, på bilden ser man the main backpack och handbagaget. Bara jag får ner alla prylar på ett fint sätt är det bara att knöla ner kläderna sen. Tror på den taktiken jag.

2 september 2012

Kategori: Allmänt

har idag översatt olika små uppgifter till engelska (det var lite småkrångligt ska jag säga...), skrivit ett engelskt CV och scannat in en massa olika papper som kan vara bra att ha i ett x antal kopior - både på papper och på mailen. har också kommit en bit med packningen så det går minsann åt rätt håll. ska bara försöka få ner allt i ryggsäcken - det är där som problemen uppstår.

vi är inne i september månad och det är 23 dagar tills vi sticker. the countdown is nearly at its end.