WE ARE DOWN UNDER

Apr. 30, 2013

Kategori: Allmänt

SISTA APRIL! Ska nagon till Uppsala sa ha kul at mig med, har firar dom inte alls. Ingen kase eller fest eller nagonting. Aja. Vi far val ligga i sangen och kolla pa film istallet, det gjorde vi hela dagen igar for det regnade sa in i bomben. Igar fick vi aven upp forhoppningarna om att jobbet startar upp igen, vi skulle ringa in vid 9. Kvart i 8 imorse ringer Maddes telefon, da ar det Randstad som ringer och sager att de behover ha in folk pa en gang. Sa nagra utav oss akte, jag fick inte aka utan skulle ringa in senare. Var fardigkladd och klarpackad som man ska vara nar man ringer in ifall man ska jobba, men neeeeej da behovde dom ingen mer idag. Sa jag sitter pa biblioteket istallet. Hade dott om jag inte hade horlurar med mig med David Bowies nya skiva spelandes fran Youtube. Dom har nagon forbannad barngrupp har som borjade for en halvtimme sen. Dom sitter pa golvet och skriker och sjunger massa jobbiga barnsanger, och skakar sana dar maraccas eller vad dom heter. Halften av ungarna grinar, det ar alltid skoj.

Har val inte hant sa mycket annars. Kollade pa finalen av My Kitchen Rules i sondags (en jattebra matlagningstavling) och sa spelade dom Loreens Euphoria i slutet nar dom annonserade vinnarna. Det var kul. Vi sag aven ett program for ett tag sen som handlade om varldens storsta fartyg. Det avsnittet vi rakade se handlade om Faust, ett svenskt fordonsfartyg som transporterar en massa bilar mellan Europa och Amerika. Alskar att hora svenskar prata engelska, speciellt vuxna som inte direkt last lika mycket engelska i skolan som vi har. Dessutom var dom skaningar, sa vi fick hora lite svenska da. Och det basta som finns ar val att gora engelsktalande manniskor uttala svenska namn, sasom Urban och Ola.

Nej, ska gora viktigare saker nu. Typ, kolla facebook (for det hander ju sa himla mycket spannande dar) innan jag ska lana nagra filmer och kila hem igen. Forresten sa har vi rattor i vart skafferi, har hal i pasta- och risforpackningar och det rafsar titt som tatt dar inne. Spannande va.

Hejda.

UPPDAT.

Kategori: Allmänt

Just det!
Kom pa att jag helt glomt bort att beratta att jag inte alls har kriminologi i Sundsvall hogst upp pa min ansokningslista. Jag andrade det alldeles i sista sekund! Nar jag satt och googlade runt en dag pa alternativ som inte var norrut sa kom jag fram till en artikel som GD skrivit i juni forra aret. Hogskolan i Gavle (ja det ar i Gavle men hellre det an Sundsvall!!!) startar upp ett nytt program i host som heter Utredningskriminologi och det later hur kul som helst. Det fanns tydligen bade som distans fran Sodertalje och pa plats i Gavle. Sa det ar just nu hogst upp pa min lista, foljt utav Filmprogrammet i Orebro, Kriminologprogrammet i Sundsvall och Turismprogrammet i Karlstad. Ska bli spannande att se hur resultaten ser ut. Kanske inte borjar plugga alls i slutandan, kanske blir telefonforsaljare i Sandviken istallet. (MARDROM).

A men nu vet ni det iallafall, inte Sundsvall - Utredningskriminologi i Gavle.

Hors.

Apr. 23, 2013

Kategori: Allmänt

Amen tjenare.
Hosten ar kommen har i South Australia kan jag saga. Det ar kallt, blasigt och ibland valdigt regnigt. Haromdagen nar jag pratade med mor och far hade vi 2 grader KALLARE an vad ni hade hemma. Det ar inte okej. Jag ska ha det jattevarmt och skont medan ni ska frysa fossingarna av er. Menmen. Jag kommer fa lite varme snart jag med.
Det gar lite segt pa jobbfronten. Vi trodde att sasongen hade dragit igang, men nu verkar den ha stannat till igen. Har inte jobbat sedan forra tisdagen..... Men bara vi far jobba atminstone 1-2 dagar i veckan sa tacker vi hyra och mat, vilket iallafall gor att vi inte gar minus. Vi ar stammisar pa biblioteket, snart kommer dom inte ens behova fraga om vara namn nar vi vill anvanda en dator. Och vi slukar bocker och filmer som galningar. Kommer vara sa himla bildad nar jag kommer hem.
Gjorde dessutom soppa igar, helt fran grunden nar man kokar alla ben och skinn och sant fran en kyckling ni vet. Trodde ni inte om mig va. Jag som garna haller mig ifran matlagning och helst bara ater maten. Men joda, den soppan blev himla god med lite kycklingbitar, nudlar och gronsaker i.
Vi spenderar ocksa mycket tid till att lyssna pa nar vara rumskamrater skriker pa varandra. Vi kanner oss lite som skilsmassobarn, flyr in pa vart rum och sitter dar och lyssnar pa vad som sags utanfor dorren. Vi bodde med tre stycken forst, ena bruden drog i sondags och nu ar det bara "paret" kvar. Vetetusan om dom borde vara ett par, dom brakar ju stup i kvarten. Men grabben tror att det blir battre om dom kommer harifran och slipper stressen med att hitta jobb, men samtidigt vill han inte aka??? Vi fattar inte hans problem. Vi fattar heller inte varfor bruden inte aker utan honom nar hon vill aka och sager rakt ut att hon inte vill ha en pojkvan? Forstar ni? Himla massa problem i var lagenhet. Men Madde och jag lever bara vidare med vara liv, ata sova lasa ata sova lasa.
Mamma fixade den norska deklarationen at mig tidigare i veckan, pengarna som borde komma ut ifran det skulle jag vilja ha in pa mitt konto ungefar NU.

Nu maste jag fixa min ekonomi, lasa nyheter och kolla upp framtida resplaner.

Hoppas ni har det bra, se till att inte lata myggjavlarna ta over Osterfarnebo i ar, for kommer jag hem till sommaren sa vill jag INTE ha mygg. Det racker med dom myggbetten jag far har.

PUSS.

Apr. 10, 2013

Kategori: Allmänt

Tjatja.
Sitter inne pa biblioteket och suckar och pustar over val till universitet och hogskola. Har sokt till turism- film- och kriminologiprogram. Kriminologi hogst upp pa listan, svider till ratt hart nar jag hela tiden kommer pa att den kursen ar vid Mittuniversitetet i Sundsvall. VARFOR?! Jag vill inte flytta norrut, det funkar ju inte. Man kan inte bo mer norrut, da kommer man ju aldrig se annat an sno och kyla. Skit ocksa. De andra tva programmen ar iallafall i Karlstad och Orebro, aningens battre.

Och ja angaende jobbandet har i Barmera sa gar det segt fortfarande. Sasongen har inte kommit igang annu och da ar inte vi backpackers forsta prioritet att ge jobb till. Darfor har vi inte jobbat en enda dag denna vecka, och dom kommer bara ta in nagra tjejer de dagar de behover lite hjalp fram tills att sasongen drar igang.... Hoppas sasongen drar igang sa fort som mojligt, vill atminstone tjana ihop till hyra och mat varje vecka sa man slipper ga minus.

Har forovrigt bytt lagenhet. De vi bodde med sog rent ut sagt, och vi pallade inte med att se deras nunor och hora deras snack och sta ut med deras ackliga vanor. Hjalpte agarna Murray och Helen att stada en lagenhet som en massa irlandare hade lamnat som ett bombnedslag (tyckte sa synd om dom sa vi erbjod oss att hjalpa till) och da fick vi den fina iden att sjalva flytta in dar da nar vi hade stadat sa himla fint. Vi fick in en ny micro, nya soffor, ett nattduksbord och annat smatt och gott sa att Helen var saker pa att vi skulle trivas. SA SOTA! Ar ensamma i lagenheten just nu men tror det ska komma nagra nya idag, far se! Hoppas dom ar battre an de andra, annars far jag hjartattack.

Hors da va.