WE ARE DOWN UNDER

Jan. 21, 2013

Kategori:

Sorry för the lack of posts men har inte direkt haft något internet de senaste dagarna. Sedan sist så har arbetet med frön avtagit, bossen tycker inte att de frön som är kvar är lika viktiga tydligen, eller nåt sånt :) iallafall så fick vi då några dagars ledigt innan vi ska börja plantera nya träd över fälten och då passade jag och Madde på att åka in till Cairns ett tag. Åkte dit i onsdags, spenderade lite tid vid lagunen, åkte till Palm Cove, tog en dagstur till Port Douglas och även Hartleys Crocodile Adventure där vi fick se krokodiler (ja antagligen....), koala, ormar och olika ödlor. Fula fåglar också. Spännande. Sedan åt vi kinamat en kväll också, såååå gott. Man fick betala för den storleken på tallriken man ville ha och sen var det självservering - klart man lassade på så mycket man kunde. Mätt som en gnu blev jag, men jösses så gott. Massa skaldjur i olika marinader, kalamari rings, kyckling, biff, nudlar, grönsaker mmmmmmmm. Regnade när vi skulle gå hem, såg ut som dränkta katter när vi kom fram. Vi spenderade också lite tid till att gå i butiker och fika på The Coffee Club som nu officiellt är vårt favoritfik. Köpte en jättefin kjol idag, kanske ni har tur att få se den någon gång.
Nu är vi iallafall tillbaka i Babinda uppe på berget, Tim hämtade oss inne i Cairns då han ändå skulle lämna av någon vid flygplatsen, det tyckte jag var snällt av honom. Ska börja jobba nån dag framöver och då är det som sagt planteringen som gäller. Tydligen ett väldigt hårt jobb, hoppas vi överlever. Behöver nog inte oroa oss för solsting för regnperioden är verkligen här nu, har tydligen regnat konstant här i Babbie sedan några dagar tillbaka. Har hört på radion att det är en cyklon som härjar här nånstans, med det är tydligen långt norrut så vi behöver inte vara oroliga. Vi kommer bara få regnet sa Tim. Tim säger mycket bra saker, han lär oss mycket. Han har även fixat avloppet ute i vår backpackerhydda så det luktar inget nu, och skaffat ett nytt munstycke till duschen så det blev mycket mycket bättre. Synd att det regnar in, har ställt en hink där nu. Ser ut som att en del av taket har böjts pga att det har regnat in och tynger ner, skulle vara tråkigt om det rasar ihop. Haha.
I helgen går The Hobbit här nere på biografen i byn, DEN SKA JAG SE. Har dött av väntan sedan jag hörde att den skulle komma ut, för ett år sen.... Kostar bara 8 dollar, pangpris ju.
Nej, orkar inte skriva mera nu. Ska lägga in alla bilder från "semestern" nån dag framöver så jag kan visa några. Finns en del godbitar.
Ha det fint, puss.

(ooooh enya på radion, fint<3)

Jan. 7, 2013

Kategori: Allmänt

Tjatja.
Ledig dag idag, skont med sadana.minsann. Jobbade igar och jobbar imorgon, mycket fron att plocka men det tar nog slut snart om det fortsatter i den har takten!
Annars sa regnar det som tusan just nu. Ser knappt utanfor fonstret, allting ar vitt. Men sa slutar det lika plotsligt som det borjar, sa man kan verkligen kalla det for skurar.
At sjukt god mat alldeles nyss. Stekt agg med vita bonor i tomatsas och rostat brod. Lyxigt va. Mmmm.

Annars sa har jag val inte sa mycket att saga. Har bara en vecka kvar har uppe pa berget, kanske mindre. Vet inte riktigt nar Tim kommer tillbaka, vi hoppas dock att han kanner att vi klarar det har sjalva och att han kan vara med sin familj i Perth nan vecka langre.

Igar satt vi och googlade lite pa Nya Zeeland. Det ar ju till det vi sparar pengar just nu. Det basta har vi hort ska vara att hyra bil och aka runt sjalv, men sa dyyyyrt ju. Dock ar bussbiljetter ocksa dyra sa vi far se hur det blir. Sag att man maste vara 21 for att hyra bil pa NZ, sa blev lite ledsna nagon sekund innan vi kom pa att Madde ju hinner fylla 21 innan vi ska dit! Sjukt, 21 barre.
Men innan NZ ska vi aka upp till Red Center nagra dagar, maste ju passa pa nar vi anda ar har uppe. Onodigt att aka ner och aka upp igen tankte val vi da.

Just det! Har ju kort bil ocksa, Madde var den som borjade kora och fick in snitsen pa det hela, men jag maste ju ocksa kora lite nu nar man har chansen! Och det gar val fint maste jag saga, jobbigt att vaxelspaken sitter pa fel sida och sant dar men det vanjer man sig vid. Nu tycker jag inte att det ar konstigt att aka pa vanster sida langre, nu blir jag bara forvirrad nar jag ser filmer dar dom kor pa hoger sida. Fel ju... Och rondellerna, kommer ju aka at fel hall nar jag kommer hem, haha.

Nej, ska dricka kaffe nu. Gott det. Puss.
 
Madde tyckte det var jobbigt att kliva ut ur bilen for att kolla tradet sa jag korde upp bredvid det sa hon nadde lite battre :)

Jan. 5, 2013

Kategori: Allmänt

 Detta ar ett fig tree, vet inte vad det heter pa svenska... Det ar iallafall riktigt, riktigt stort!
Stort som sagt.
Pa vagen mellan Babinda och Cairns finns ett hus med en ratt sa speciell tradgard. Det finns manniskostatyer dar, som ar pakladda...
 Om man star ute pa ett utav vara falt i Babinda sa ser man berget dar vi bor for tillfallet. Moonlager Hill heter det.
 Detta ar Walsh's Pyramid. 922 meter hogt, dom haller tydligen ett lopp upp for pyramiden varje ar. Antar att man maste vara ratt sa tranad om man ska orka vara med i det loppet.
 
Annars sa spenderar vi dagarna med att antingen jobba, lamna fron hos Mad About Plants eller aka pa sma utflykter. Igar lamnade vi fron och sedan akte vi mot Yungaburra, Atherton, Malanda och Millaa Millaa. Besokte Crystal Caves, en ost- och chokladfabrik, sag massa djur och skadade tre olika vattenfall varav ett hette Ellinjaa Falls sa det sager jag ar mitt vattenfall. Ska lagga upp bilder pa det senare, maste forsoka fora over dom fran mobilen. 
Vi har det varmt och regnigt, samlar fron som galningar och lever livet. PUSS