WE ARE DOWN UNDER

Okt. 12, 2012

Kategori: Allmänt

 
Man bara måste älska gratis internet. Igår gick vi in till ett köpcentrum och såg utanför en bokhandel en skylt där det stog att dom hade free internet - två utav de mest fantastiska orden man kan läsa här omkring! Så nu har vi traskat hit, klockan är snart halv två.  
Brisbane var stort, men var ju som alla storstäder är - fina broar, skyskrapor och fina hus, massa butiker och köpcentrum. Vi gick över Story Bridge, det var lite småläskigt för den knarrade och skakade. Kändes inte så himla stabilt, men antar att den är det. Gick över den igen för att komma tillbaka till en promenad längs Brisbane River ända bort till en botanisk trädgård! Den dagen gick vi ca 1,5 mil - våra fötter var rätt så ömma efter den dagen. Men kul var det!
Ja annars då, vi är inte i Brisbane längre. I onsdags åkte vi till ett ställe som heter Noosa, eller Noosa Heads kanske det är. Det är typ samma stuk som Byron Bay men mycket större. Gick omkring i Noosa nationalpark igår, såg SPÄCKHUGGARE hoppa omkring i havet, så himla fina - och stora. Såg även en hel hög med delfiner. I skogarna såg vi papegojor och en hel del andra fåglar. När vi var påväg hem och gick efter en main road kröp en ödla förbi, kul. Har hunnit jäsa lite på stranden idag på förmiddagen, men på något sätt så vill sanden i detta land flyga runt i sandstorm hela tiden så det känns ju som man har rullat runt i sanden efter två minuter. Har fasiken sand överallt! Pallade inte ligga kvar så vi gick till vårt hostel och åt istället, och nu ska vi utföra lite mailärenden och bankärenden sen ska vi kila in på Coles och handla lite - vi älskar Coles, bästa affären någonsin! Skulle egentligen åkt vidare imorgon men vi bokade in oss en natt till på hostlet där vi bor, så vi åker på söndag istället :) då ska vi till Hervey Bay, därifrån kommer vi ta oss en tur ut till Fraser Island som tydligen ska vara helt otroligt, så det ser vi fram emot!
 
Igår var det torsdag, det slog oss att vi då hade varit här i exakt två veckor. Men det känns som så himla mycket längre eftersom vi förflyttat oss så mycket och sett så mycket på sån kort tid! Tur vi har kameror och dagböcker så vi kan komma ihåg allting.
 
Nu har jag inte så mycket tid kvar att sitta här. I eftermiddag/kväll ska vi gå till någon Lagoon Look-out och imorgon ska vi gå några andra spår inne i nationalparken, finns typ 5 att välja mellan och vi gick 2 igår :) blev nästan 1,5 mil då också! 
 
Nej, måste kila nu! Kan inte bjuda på några bilder heller för det fungerar ju inte!!!!! Blir så arg. Men la upp några på Facebook så kika där vetja:) hörs när vi hörs!

Kommentarer

  • maya säger:

    Hittade din blogg hära:) va härligt ni ver var/är jag inte det största fanet av brisbane gillar mer alla strandställen. Grymt forstätt handla på coles det är bättre än wollworths;) missa inte airlie beach och whitsundays, är ljuvligt där!! Ni verkar komma till cairns under wetseason så kan vara rätt varmt och döfuktigt plus stingers i havet så glöm inte wetsuiten;)
    Jag fortsätter läsa här, njut och ha det underbart!!!:)

    2012-10-12 | 08:16:33
    Bloggadress: http://mayajones.wordpress.com

Kommentera inlägget här: